De meest passieve speler aan de tafel heeft net een check-raise gedaan

Als je je tegenstanders bestudeert en leert welke agressief zijn en welke passief leer je hoe je meer kunt winnen. Als een ultra-passieve speler check-raised, laat hij zien dat hij een sterke hand heeft. Rekening houdende met de mogelijke waaier van handen zou dat kunnen inhouden dat de laatste kaart een board hit is. Wat kunnen ze in hun hand hebben dat alleen het punt waarop ze check-raisen verbeterd? Dit is niet altijd gemakkelijk. Bekijk de volgende situatie eens.

De passieve speler limpt vanuit de middenpositie, jij verhoogt vanuit een late positie en iedereen fold, behalve de passieve speler, die maakt een call. Je hebt een paar koningen en de flop is harten 7, klaveren 5 en schoppen 2. Je tegenstander checkt, jij bet en zij callt; welke kaarten zouden zij kunnen hebben dat past bij dit scenario? De enige echte mogelijkheid die ik zie is een pocket 8 of een pocket 6. Een over pair van 9, 10 of Boeren is mogelijk, maar onwaarschijnlijk. Ik zet de speler op pocket 8, tenzij ik een semi-bluf heb gezien met een open end straight. De meeste passieve spelers bluffen niet met een open end straight uit positie. Tenzij je specifieke informatie hebt die iets anders vertelt, is deze situatie is een redelijk veilige fold.

De board is net gekoppeld

Als je een top pair hebt of een flush en de board koppelt, moet je je bewust zijn van hoe het spel van je tegenstanders kan veranderen. Elke keer dat de board wordt gekoppeld is er de mogelijkheid van een full house of een three of a kind. Als je een flush of een full house hebt kost dit je veel geld. Tenzij de inzet zeer hoog is, is het moeilijk om uit de buurt van een flush te komen in Texas Hold ’em, vooral als je tegenstander het geluk heeft van een ​​full house hit. Wanneer de board koppelt in Omaha kun je net zo goed je flush weggooien. De kans dat je flush het haalt is klein, vooral bij een grote pot. Als je echter bij Texas Hold ’em een top paar hebt of twee top paren kan een gekoppeld board je hand ruïneren. Veel zwakke spelers jagen met een klein paar en soms verandert dit het in three of a kind. Als je weet hoe je tegenstander speelt kan dit je aanwijzingen geven over wat zij in het bezit hebben, maar een gekoppeld board is lastig om te spelen.

Posted under Uncategorized