De derde geschikte kaart is the river

Laten we beginnen met deze situatie, want deze komt veel voor. Als je een hand hebt gemaakt en een tegenstander maakt een bet, jagen ze meestal iets na. Als twee geschikte kaarten een flop zijn en de derde is de river, is het gemakkelijk om te veronderstellen dat je tegenstander je net inhaalde. Zelfs wanneer je inzet groot genoeg is om het ongunstig te maken voor je tegenstanders om een call te maken, jagen ze vaak flush draws na. Een van de grootste fouten van een onervaren pokerspeler is het onvermogen om de flush draws te folden omdat ze niet het vermogen hebben om bij de juiste pot odds een call te geven.

Het probleem? Ze zitten niet altijd achter een flush draw aan. Zij kunnen je achtervolgen met een tweede paar en twee paar of een andere hit. Zelfs gemiddelde spelers die slim genoeg zijn om een mogelijke flush te zien denken, tenzij ze denken dat ze tekenen van een flush zien (onwaarschijnlijk als je zelf de inzet leidt) dat ze kunnen bluffen. Net als bij elke andere situatie aan de pokertafel, als de mogelijke flush kaart hit en als de tegenstander bet, moet jij het meest winstgevende spel op de lange termijn bepalen. Met andere woorden, als je deze precieze situatie 100 keer moest spelen is het dan gemiddeld winstgevender om een call, een raise of een fold te hebben?

De grootte van de pot heeft hier alles mee te maken. Je moet ook raden hoe vaak je tegenstander bluft of betts afsluit met een zwakkere hand dan jij. Als zijn inzet groot genoeg is om de pot odds onjuist te maken voor je tegenstander of een flush na te jagen, zijn de kansen op de pot groot genoeg dat je bijna nooit hoeft te folden. Bijvoorbeeld, als er $ 500 in de pot zit en je tegenstander doet een bet van $ 50, hoef je slechts 1 van de 10 keer te winnen om een break-even te spelen. Zelden zal het pokerspel je meer dan 90% kans geven, dus geniet ervan zolang het duurt.

Aan de andere kant, wat als je tegenstander een bet doet van $ 500 in dezelfde $ 500 pot? In deze situatie moet je echt diep nadenken over wat je weet over de speelstrategie van je tegenstanders uit het verleden. De bet van $ 500 is verdacht voor mij, omdat het lijkt op een grote over-bet. Als ik een flush heb, wil ik een bet bedrag zodat mijn tegenstander een call zal geven. Is de tegenstander slim genoeg om te beseffen dat ik verwacht dat hij bluft en mij probeert in de val te lokken? Dit is iets waar we ons allemaal zorgen over maken, maar ik heb het zelden gezien in het spel. Als je tegenstander slim genoeg is om dit spel te spelen, zul je het van tevoren weten.

Ik zou banger zijn voor een bet van $ 150 of $ 200 in deze situatie. Hetzelfde geldt voor het kennen van je tegenstanders speelniveau en de tendensen in deze situatie. Als mijn tegenstander goed is, zullen ze weten dat een bet van $ 175 mij het meeste tijd zal geven en ze zullen een dimensionering gebruiken om mij een fold te laten overwegen. Poker lijkt op het eerste gezicht gemakkelijk, maar dit soort situaties laten zien hoe diep het kan gaan. Hoe meer je weet over je tegenstanders hoe beter je kansen zijn om de juiste beslissingen te nemen op moeilijke momenten.

Posted under Uncategorized